مراحل طراحی سایت

مراحل طراحی سايت

 

 

 

هر سازمان ، شرکت و یا حتی برخی از افراد به طراحی وب سایتی برای معرفی و ارائه خدمات خود نیاز دارند. اطلاع از مراحل طراحی سایت به طراحی سایت مناسب و مطابق نیازهای مشتری کمک شایانی می نماید. طراحان سایت برای انجام این مراحل نیازمند دریافت اطلاعات (شامل زمینه کاری و فعالیت، نیازمندی ها و سلایق) از مشتری می باشند. روند طراحی سایت شامل مراحلی همچون: نیازسنجی، انتخاب روش طراحی، تهیه دامنه و هاست، تعیین بخش های مختلف وب سایت، گردآوری و تهیه محتوای صفحات و... می باشد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

 

 

 

 

-  انتخاب نوع طراحی سایت و مذاکره با شرکت های طراح به منظور سفارش

هنگامی که شما قصد راه اندازی یک وب سایت برای شخص، شرکت ، سازمان یا کسب و کار خود را دارید. ابتدا می بایست با شرکت های طراح سایت معتبر مذاکره و مشاوره نمایید. با اعلام نیازهای خود و بررسی آنها توسط کارشناسان فروش و طراح، ایده و راهکارهایی به شما ارائه می گردد. طراحان وب با استفاده از نرم افزارهای open source مانند جوملا و ورد پرس، پورتال ها ، CMS ها یا کد نویسی سفارشی با زبانهای برنامه نویسی تحت وب مانند php و Asp.net اقدام به طراحی وب سایت شما می کنند. در واقع طراح پس از نیازسنجی و تطبیق نیازها با روش های طراحی ارائه شده توسط شرکت طراح، راهکار خود را ارائه می دهد.

-  ثبت دامنه با پسوند متناسب با زمینه و حیطه فعالیت وب سایت

مالک وب سایت می تواند دامنه سایت خود را مطابق نام شرکت، سازمان و یا برند تجاری خود و یا مخفف آن ثبت نماید. نام سایت می بایست مرتبط با حیطه فعالیت و روان و صریح باشد. مالک سایت می تواند دامنه سایت خود را با چند پسوند متداول ثبت نموده و فوروارد نماید تا درصورتی که بیننده سایت هنگام وارد کردن نام دامنه پسوند دامنه را فراموش کرده بود و یکی از پسوندهای متداول را بکار برد، سایت مورد نظر نمایش داده شود.

-  تهیه فضای میزبانی مناسب

تهیه فضای میزبانی می بایست پس از مشورت با طراح سایت با توجه به نیازمندی های سایتی که قرار است طراحی شود، صورت پذیرد. تهیه فضای میزبانی به نوع زبان برنامه نویسی سایت، تعداد بازدیدکنندگان، حجم اطلاعات وب سایت، نوع دیتابیس و... بستگی دارد.

به عنوان مثال اگر سایت شما با جوملا یا ورد پرس طراحی شده بهتر است فضای میزبانی لینوکس تهیه نمایید و یا اگر با Asp.net نوشته شده است، فضای میزبانی ویندوزی مورد نیاز است. در صورتی که سایت (پورتال) مخصوص سازمان ها، ادارات و یا شرکت های بزرگ با کاربران آنلاین زیاد طراحی شده باشد، نیازمند پهنای باند و دیتا ترانسفر بیشتری می باشد. بنابراین ممکن است به جای تهیه فضای میزبانی اشتراکی، سرور اختصاصی مورد نیاز باشد.

-  تعیین بخش های مختلف وب سایت

طراح با ارزیابی نیازهای مشتری ، در ابتدا پوسته (Template) را مطابق سلیقه و حیطه فعالیت مشتری تعیین می کند. سپس تعداد صفحات ، زبانهای سایت، نقشه سایت، منوها، لینک ها، نحوه قرارگیری مطالب در صفحات، فرم ها و... مشخص می شوند. در هنگام تعیین پوسته، طیف رنگی مناسب، نوع فونت و... در نظر گرفته می شود.

-  گردآوری و تهیه محتوای صفحات

پس از تعیین بخش های مختلف وب سایت، طراح از مشتری درخواست دراختیار قرار دادن مطالب، شامل عکس، متن، ویدئو، لینک و... می کند. در صورت لزوم طراح اقدام به طراحی گرافیکی عکس ها، بنرها، لوگو و... می نماید.

 

-  طراحی سایت

این مرحله شامل کد نویسی (کدهای HTML،CSS، برنامه نویسی با یکی از زبانهای برنامه نویسی تحت وب مانند .NET، ایجاد دیتابیس شامل جداول فرم ها، اطلاعات ثبت نام و ...)و یا استفاده از سیستم های مدیریت محتوای وب (CMS) و پورتال ها، رعایت استانداردهای SEO به منظور بهبود رتبه سایت ، رعایت موارد امنیتی، قرار دادن محتویات و مطالب سایت در صفحات، ارزیابی و تست توسط طراح می باشد. پس از اتمام این مرحله، سایت طراحی شده به مشتری ارائه می شود و درصورت نیاز تغییرات مطابق سلیقه مشتری اعمال می گردد. در نهایت از مشتری تاییدیه به منظور اتمام مراحل طراحی سایت و اعلام رضایت گرفته می شود.

-   آپلود سایت برروی هاست

پس از تایید مشتری، اطلاعات و فایل های سایت بر روی هاست آپلود می گردد و سایت بر روی دامنه انتخابی مشتری در اینترنت به نمایش گذاشته می شود.

-   بروز رسانی سایت

بهترین نوع طراحی سایت این است که مشتری، خود، امکان آپدیت سایت طراحی شده توسط طراح را داشته باشد و به راحتی بتواند مطالب سایت را ویرایش نموده ، اضافه کند و یا حتی صفحه جدید ایجاد نماید. در این حالت مشتری دیگر به طراح سایت وابسته نمی باشد. آپدیت مرتب سایت موجب بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو می گردد و امکان آپدیت آسان سایت توسط مالک در این مسئله تاثیر به سزایی دارد. در صورتی که نیاز به آپدیت سایت توسط طراح باشد، معتبر بودن و دردسترس بودن شرکت طراح سایت بسیار مهم است زیرا در صورت عدم دسترسی به طراح، بروز رسانی سایت منتفی می گردد.

  • Email, SSL
  • 0 کاربر این را مفید یافتند
آیا این پاسخ به شما کمک کرد؟

Related Articles

روانشناسی رنگها در طراحی سایت

  تاثیر رنگ ها بر انسان و انتقال احساسات افراد و معانی گوناگون با استفاده از روانشناسی رنگها...