روانشناسی رنگها در طراحی سایت

 

تاثیر رنگ ها بر انسان و انتقال احساسات افراد و معانی گوناگون با استفاده از روانشناسی رنگها امری اثبات شده است. در جهان امروز به هر جایی که نگاه میکنیم رنگهای زیادی را به چشم خواهیم دید ولی بدون توجه به روانشناسی رنگها احساسات مورد نظر طراحان به ما منتقل میشود.

در طراحی سایت هدف اصلی معرفی و فروش خدمات یا محصولات شرکت شما می باشد ولی با توجه به عدم رودرویی با مشتری بسیاری از تکنیکهای بازاریابی را نمیتوان بکار برد، به همین دلیل روانشناسی رنگها در طراحی سایت بسیار موثر و معرف شخصیت و هویت شما خواهد بود.







 

انتخاب رنگ

انتخاب رنگ در طراحی سایت بسیار موثر بوده و نشان دهنده شخصیت طراح می باشد. طراحان بطور مستقیم با مخاطب خود در ارتباط نیستند، بنابراین به کارگیری رنگ ها در موقعیت مناسب می تواند به آن ها کمک کند تا بتوانند به کاربر احساس خوبی را از بازدید منتقل کنند. از مهمترین مسائلی که در طراحی وب باید به آن توجه کنیم اهمیت به روانشناسی رنگ ها در رنگ بندی صفحات است.

هر رنگ می تواند ارسال کننده یک پیام خاص باشد. در رنگ بندی یک صفحه باید به این نکته توجه شود که این رنگ قرار است در چه صفحه ای، با چه موضوعی و برای چه مخاطبانی بکار رود. باید هدف از طراحی سایت مشخص و سپس با توجه به فاکتور های ذکر شده اقدام به رنگ بندی صفحات نمود. رنگ باید برای مخاطب جذاب باشد و با زمینه فعالیت سایت هماهنگ باشد. به هماهنگی و تطبیق رنگ ها با لوگو و آرم های شرکت هم نکته بسیار مهمی است.

اثرگذاری

رنگ ها و اثر گذاری آنها درفرهنگ های مختلف، جنسیت، رده های سنی و... گوناگون است. به عنوان مثال استفاده از رنگ خاکستری ، د ودی و قهوه ای برای بانوان مناسب و جذاب نیست. رنگ های تیره برای کودکان مناسب نیستند. رنگ آبی و رنگ های مجاور و هم رده نه آن احساس سرما، و رنگ قرمز و رنگ های مجاور آن به فرد احساس گرما می دهند. از این رو یک تولید کننده آب معدنی به هیچ وجه از رنگ قرمز برای بسته بندی های خود استفاده نمی کند، و هیچ یک از فروشگاه های اینترنتی از رنگ آبی جهت رنگ بندی صفحات داخلی خود استفاده نمی کند. بانک ها و موسسات بیمه برای ایجاد احساس اعتماد در مخاطب و جذب آنها از رنگ آبی و فروشگاه ها  برای جلب توجه  و جذب مشتری بیشتر از رنگ قرمز و نارنجی استفاده می کنند.

می توان این طور بیان کرد که هر یک از رنگ ها تا حدودی احساسات خاصی را با توجه به نوع و سلایق بازدیدکنندگان و مشتریان ایجاد خواهند کرد. در نتیجه در طراحی برای رنگ بندی صفحات باید به روانشناسی رنگ ها توجه خاصی کرد.

 



 

 

 

بررسی روانشناسی رنگها در دو شرکت بزرگ :

برای بررسی بهتر روانشناسی رنگها در طراحی سایت دو شرکت اپل و مکدونالد که از بزرگترین شرکتهای جهان است و نحوه حضور آنها در دنیای مجازی را مثال می زنیم و با توجه به ترکیب رنگ بکار رفته در سایتها به بررسی روانشناسی رنگ مورد نظرشان خواهیم پرداخت:

روانشناسی رنگها در طراحی سایت اپل

 

 

 

 

وب سایت شرکت اپل یکی از تمیزترین و در عین حال ساده ترین سایتها در دنیای مجازی و اینترنت است. اگر آن را از منظر روانشناسی رنگها بررسی کنیم، میبینیم که رنگ سفید زمینه حس سادگی و تازگی را به بیننده منتقل میکند و طوسی درخشان بالای سایت به حسی از خلاقیت و جدیت همراه است. استفاده از روانشناسی رنگها و ترکیب سفید، طوسی و مشکی جذابیت خاص و رسمی به این وبسایت بخشیده است.

 

روانشناسی رنگها در طراحی سایت مکدونالد

 

 

 

 


 

مکدونالد با لوگوی زرد و قرمز خود به سرعت قابل تشخیص است، در طراحی سایت آن نیز از این ترکیب رنگی به خوبی و زیبایی بهره گرفته شده است. رنگ قالب سایت قرمز و برای فست فود و رستورانها بسیار توصیه میشود، زیرا با توجه به روانشناسی رنگها موجب افزایش سرعت غذا خوردن انسان میشود. البته رنگهایی همچون مشکی، طوسی روشن و سفید نیز در این سایت به چشم میخورند. بر پایه اصول روانشناسی رنگها دو دسته کلی میتوان برای آنها در نظر گرفت، رنگهای گرم مانند زرد، نارنجی و قرمز و رنگهای سرد مانند آبی، سبز و صورتی. هرکدام از این رنگها به تنهایی بیانگر و نشانه حس و حال متفاوتی هستند که در علم روانشناسی رنگها بصورت گسترده مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته اند.

 

استفاده از رنگهای سرد در پس زمینه و رنگهای گرم برای ظاهر میتواند به بیننده برای درک بهتر عمق تصویر کمک کند.

 

  • Email, SSL
  • 0 کاربر این را مفید یافتند
آیا این پاسخ به شما کمک کرد؟

Related Articles

مراحل طراحی سایت

مراحل طراحی سايت       هر سازمان ، شرکت و یا حتی برخی از افراد به طراحی وب سایتی برای معرفی و...